Læsø Kommune lukker selvbetjent bibliotek efter uro

Foto: Læsø Kommune.
dato

Læsø Kommune midlertidigt lukker selvbetjent adgang til biblioteket på grund af uhensigtsmæssig adfærd

Læsø Kommune har besluttet midlertidigt at lukke for den selvbetjente adgang til kommunens bibliotek. Denne beslutning træder i kraft fra den 29. april 2024, kl. 16:00 og vil fortsætte indtil videre. Begrundelsen for nedlukningen er flere mindre episoder med uhensigtsmæssig adfærd, der er forekommet siden påsken. Kommunen understreger, at det er højeste prioritet at sikre, at alle brugere af biblioteket føler sig trygge og sikre, når de benytter bibliotekets faciliteter.

På trods af den midlertidige nedlukning af den selvbetjente løsning, vil biblioteket fortsat være åbent med personale til stede på følgende dage og tidspunkter: Mandag fra 13:00 til 16:00, tirsdag fra 13:00 til 15:00, og onsdag fra 13:00 til 16:00. Besøgende opfordres til at benytte disse muligheder til at låne, aflevere, og forny materialer.

I forlængelse af hændelserne har Læsø Kommunes bibliotek taget kontakt til politiet for at få undersøgt sagen nærmere. Målet er at genåbne den selvbetjente løsning i løbet af den kommende uge. Skulle dette ikke være muligt, overvejer biblioteket muligheder for at udvide åbningstiderne med personale til stede.

Brugere, der har spørgsmål i forbindelse med lån, aflevering, fornyelser af materialer eller har specifikke bekymringer, opfordres til at kontakte biblioteket direkte via deres e-mail: bibliotek@laesoe.dk.

Denne beslutning og de følgende tiltag er kommunikeret af Lotte Keller Christensen, Vicekommunaldirektør for Læsø Kommune. For yderligere informationer kan Lotte Keller Christensen kontaktes direkte på mobilnummer 21660081.

https://www.laesoe.dk/kommunen/nyhedsarkiv/selvbetjent-adgang-til-biblioteket-i-byrum-lukkes-midlertidigt

Kilde: Læsø Kommune